News 2019

مئة شركة تركية تبحث عن فرص جديدة في أربيل العراقية

ترك برس
تبحث شركاتُ البناء التركية عن فرصٍ لتوسيع وجودها في السوق العراقية في معرض إعادة البناء الدوليّ للصناعات الإنشائية والطاقة الذي سيُعقد في محافظة أربيل شمال العراق يومي 26 و29 حزيران/ يونيو. وبدعمٍ من وزارة التجارة، ستشارك مئةُ شركة بناء تركية في معرض أربيل الدوليّ.

شهد العراقُ أسرع نموٍّ سكانيٍّ في الشرق الأوسط، حيث تجاوز عددُ سكان البلاد الآن 38 مليون نسمة. كما سجّل قطاعُ البناء العراقيّ نموًّا مطردًا في السنوات الخمس الماضية بمعدّلٍ سنويٍّ بلغ 9 في المئة وأصبح ثاني أسرع الأسواق نموًّا في الشرق الأوسط. كما انعكس توسّعُ سوق البناء في السنوات الخمس الماضية بشكلٍ إيجابيٍّ في صادرات تركيا إلى جارتها الجنوبية. حيث بلغ متوسّطُ ​​تصدير مواد البناء إلى العراق سنويًّا 1.92 مليار دولار في السنوات الخمس الماضية، ممّا يجعلُ العراق الوجهة الأولى لصادرات هذا القطاع.

تركّز استثماراتُ البنية التحتية في العراق بشكلٍ أساسيٍّ على مشاريع إمدادات المياه ومعالجة مياه الصرف الصحيّ ومحطّات الكهرباء والمستشفيات وبناء المدارس وتطوير المساكن والطرق السريعة والجسور وبناء الموانئ. تُقدّر تكلفةُ هذه المشاريع، كجزءٍ من إعادة إعمار العراق، بـ88 مليار دولار.

سيستمرُّ سوق مواد البناء والمعدّات في الحفاظ على هيكله الديناميكيّ وفقًا لإعادة إعمار العراق وارتفاع عدد مشاريع التجديد والبناء.

تعهّد المقاولون الأتراك بمشروعاتٍ بقيمة 1.03 مليار دولار في العراق، وتجاوز إجمالي قيمة المشاريع التي بنتها الشركاتُ التركيةُ حتى الآن 25 مليار دولار. ويستمرُّ عددُ الشركات التركية المهتمّة بالسوق العراقي في الارتفاع بالنظر إلى المزايا الجغرافية واللوجستية للبلاد. وبالإضافة إلى الشركات التركية، ستشارك شركاتٌ من العراق وإيران ولبنان والأردن والكويت وإيطاليا وقطر في المعرض، الذي سيكون أكبر تجمّع من نوعه في المنطقة.

يرتبطُ مركزُ معارض أربيل بالمدن الهامّة الأخرى مثل الموصل وكركوك والسليمانية ودهوك وزاخو وصلاح الدين. وستُتاح للمشترين ورجال الأعمال من جميع المحافظات العراقية الذين يتدفّقون إلى معرض أربيل الفرصةُ للقاء مُصدّري مواد البناء والمعدّات والكهرباء وأنظمة الطاقة، فضلًا عن أنظمة التدفئة والتبريد.

في العام الماضي، في مؤتمرٍ عُقد في الكويت، تعهّدت تركيا بتقديم 5 مليارات دولار لإعادة إعمار العراق وأصبحت أكبر مساهمٍ فيها. كما تمّ إطلاقُ عملية التنسيق مؤخرًا، وفقًا لبيان صدر عن وزير الخارجية مولود تشاووش اوغلو في شهر شباط/ فبراير الماضي. هل أعجبك الموضوع؟ شاركه مع أصدقائك!

Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı yarın başlıyor

26-29 Haziran tarihleri arasında Erbil'de gerçekleştirilecek olan RE-CONSTRUCT IRAQ Erbil - (Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstrisi Fuarı Fuarı, 1b2b iş etkinliğidir.

Net Organizasyon tarafından organize edilen RE-CONSTRUCT IRAQ Fuarı, ağaç işleme teknolojisi, orman ürünleri, aydınlatma, elektrik ve elektronik, enerji ve güç sistemleri , hırdavat, el aletleri, ısıtma, soğutma, havalandırma, kapı, pencere, panvur, cam, dış cephe kaplama, madencilik, mermer, doğal taşlar, mutfak, banyo, seramik, yapı malzemeleri, teknolojileri ve iş makineleri sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

News Link: Go to News

Türk firmaları, Irak’ın imarı için hazır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Erbil kentindeki Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı, bugün törenle hizmete açıldı. Sadece Türkiye’den 100’ün üzerinden firmanın katıldığı fuara, Diyarbakır’dan da 25 firma katıldı. Bugün başlayan ve 29 Haziran tarihine kadar sürecek olan Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarının ilk gününde, Diyarbakır firmalarına ilginin oldukça fazla olduğu görüldü. Açılışa Irak, ve Kürt Bölgesel Yönetimi’nden üst düzey yöneticilerin katılırken, Türkiye’nin Erbil Konsolosu Hakan Karaçay, Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, Erbil Valisi Nevzat Hadi, ASYAPI GROUP / ADEMİX Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ökten ile Türkiye ve onlarca ülkeden iş insanı ile fabrika temsilcileri katıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde Neçirvan Berzani’nin hükümeti kurması için görevi Mesrur Barzani’ye vermesi, ekonomik anlamda hem Kürt Bölgesi’nde hem de Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkede iş insanlarını rahatlattı. DAİŞ ile çatışma sonrası tahrip olan kent, kasaba ve altyapının yeniden onarımı için hazırlıkların yapıldığı Erbil’de, iş insanları Kürt yetkililer ile görüşerek, çeşitli bağlantılar kuruyor.

Fuarın açılışında hem Bağdat temsilcisi hem de Kürt Bölgesel Yönetimi yöneticileriyle fuarı dolaşan Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, “OSB alanında faaliyet yürüten firmalarımız kendileri için hazırladığımız standlarda yerlerini alarak, ziyaretçilere ürünlerini başarı ile tantımaya çalışacak. OSB olarak uzman ekibimizle bölgemizde faaliyet gösteren firmalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün firmalarımızı temsilen Erbil’deyiz ve hem Irak hem de Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yaptık” dedi.

Şırnaklı iş insanı ASYAPI GROUP / ADEMİX Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ökten, fuara ilk kez katıldığını belirterek, “Şırnak’tan uluslararası bir fuara katılan ilk firma temsilcisi biz olduk. Hem kentimiz hem de ülkemizin ekonosine katkıda bulunmak için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz, yapacağız. İnşaat ve kimyevi ürünleri sektöründe üretim yapıyoruz. Irak’ın ve Kürt bölgesinin imarı için bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız. Bölgede hükümetin kurulması da büyük katkı sağlayacaktır. Yakında hükümetin kurulmasından sonra imar çalışmalarının başlamasını umuyoruz” diye konuştu.

KRG Dept of Foreign Relations

Minister @FalahMustafa attended the opening ceremony of Reconstruct #Iraq 2019 exhibition w/Dr Mustafa Al-Hiti, Chair of Iraqi Reconstruction Fund for Areas Affected by Terrorist Operations, Erbil Governor @Nawzad_Hadi, businessmen, CG of @ErbilBK & #Kuwait in #Kurdistan Region.

88 milyar dolarlık yatırım fırsatı

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle So Fuar tarafından düzenlenecek olan Irak Yeniden Yapılandırma Fuarı, 26-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Irak’ın yeniden yapılandırılması kapsamında planlanan projelerin tamamlanması için 88 milyar dolarlık yatırım yapılması bekleniyor. Türkiye’den 100 firmanın katılacağı fuar, Türkiye-Irak ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası olacak.
Irak’ta Türk firmaları tarafından gerçekleştirilen projeler 25 milyar dolara ulaştı. Türkiye’den Irak’a yapılan inşaat malzemeleri ihracatı son 5 yıl verilerine göre yılda ortalama 1 milyar 927 milyon dolara ulaştı ve Türkiye’nin inşaat sektöründe 1 numaralı ihracat pazarı yine Irak oldu.
Kapsamlı bir fuar Reconstruct Iraq - Erbil Fuarı’na katılacak iş adamları; inşaat malzemeleri, inşaat makineleri, elektrik ve enerji sistemleri, ısıtma soğutma sitemleri konusunda faaliyet gösteren firmalarla buluşabilecek. Fuara Türkiye ile birlikte Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, İtalya ve Katar’dan da uluslararası katılım olacak.

Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı yarın başlıyor

Erbil (Rûdaw)- Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı yarın başlıyor. Fuara sadece Diyarbakır’dan 25 firma katılıyor. Nisan ayında yapılan “Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Belediye Ekipmanları Fuarı’nın” ardından, yarın başlayacak Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı, 29 Haziran tarihine kadar açık olacak. Ortadoğu ve Batılı ülkelerden çok sayıda firmanın katılacağı fuara sadece Diyarbakır'dan yaklaşık 25 firma katılıyor. Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Bölgesi Başkanı olarak seçilmesi ve yeni hükümetin kurulması için Mesrur Barzani’yi görevlendirmesinin ardından rahatlığın hakim olduğu Erbil'de, ekonomik anlamda olumlu gelişmeler yaşandı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nden de yaklaşık 25 firmanın katılması beklenen fuarın, hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığını belirten Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, sözlerine şunları ekledi: "OSB yönetimi olarak bölgemizde faaliyet gösteren firmaların yararına olabilecek her oluşumu destekliyor ve mümkün mertebe katılım sağlamaya çalışıyoruz. Çok olumlu geçin Nisan ayındaki fuarın ardından yarın başlayacak fuarın da OSB'de faaliyet gösteren firmalar açısından faydalı geçeceğine inanıyorum. Firmalarımız 3 gün boyunca kendi ürünleri tanıtma fırsatı bulacak. Fuara katılacak Irak ve diğer ülkelerdeki firma temsilcileriyle bir araya gelerek hem görüşmeler yaparak, bağlantılar kurma fırsatı bulacak. Fuarın hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisine, ihtiyaç duyulan desteği sunacağı kanısındayım. Firmalarımıza ve ülkemize hayırlı olsun diyorum.” Türkiye de seçimlerin olmayacağı uzun bir sürece girildiğine dikkat çeken Odabaşı, “Önümüzde seçimlerin olmadığı uzun bir süre var. Artık fikri, düşüncesi ne olursa olsun Türkiye'nin nasıl kalkınabileceğine yönelik çalışma içerisine girmeliyiz. Diyarbakır OSB firmaları her zaman olduğu gibi bugün de ülkeye katma değer sağlama konusunda üzerine düşüni yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Bir çok olumsuzluğa rağmen Diyarbakır OSB firmaları olarak özellikle ihraç konusunda çok ciddi rakamlara ulaşmıştır. Ancak komşu ülkelerde yaşanan olumsuzluklar, firma temsilcilerimizi endişelendiriyor. Her şeye rağmen fabrikalarında üretime devam eden firmalar, kaliteli ürün elde ederek, müşteri memnuniyeti çizgisinden ayrılmayarak ihracata devam ediyor" şeklinde konuştu. 26-29 Haziran tarihleri arasında Erbil'de gerçekleştirilecek olan RECONSTRUCT IRAQ - ERBIL - (Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstrisi Fuarı Fuarı, 1b2b iş etkinliğidir. Net Organizasyon tarafından organize edilen RECONSTRUCT IRAQ - ERBIL Fuarı, ağaç işleme teknolojisi, orman ürünleri, aydınlatma, elektrik ve elektronik, enerji ve güç sistemleri , hırdavat, el aletleri, ısıtma, soğutma, havalandırma, kapı, pencere, panvur, cam, dış cephe kaplama, madencilik, mermer, doğal taşlar, mutfak, banyo, seramik, yapı malzemeleri, teknolojileri ve iş makineleri sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

News Link: Go to News

It is the largest construction exhibition in Iraq. It’s being organized with support of Iraqi government authorities. It is organized in Erbil which is 100% safe and the most popular expo city of Iraq

Construction materials: • In the construction materials sector, local production is inadequate and covered by open imports. Parallel to the increase in oil revenues, infrastructure and superstructure investments will expand the construction and building materials market. • The main cement suppliers are Turkey and Iran. There are other countries such as Pakistan and Jordan. • Construction chemicals, construction paint, insulation / insulating materials, and PVC window / pipe consumption / markets are products that show improvement. ​Housing and Roads • Iraq needs at least 2 million housing units. • The required investment amount is at least $ 2 billion. • The government's goal is to make every citizen a home owner in the next five years. • Parallel to the rise in international prices of oil, Iraq's oil revenues increased and the government eliminated financial problems. It is considered that it will be able to finance investment costs with its own resources. • The length of the Iraqi highway is 42,000 km and 85% consists of asphalt. • Renewal of transport infrastructure (maintenance of existing roads and construction of new ones) The investment amount required for this project is $ 40 billion. • The Iraqi government's other future project is to make the country a transit route. According to the plan,the ships arriving from the Far East (especially China) to Arabian Gulf unload its shipment from Europe in Basra, Iraq and Europe transit through Turkey by road transport is predicted. ______________________________________________________________ 26-29 июня 2019 года в столице Иракского Курдистана, городе Эрбиле, открывается международная выставка «Reconstruct Iraq 2019». Эрбиль – самый безопасный, цивилизованный и быстро развивающийся город с очень дружелюбным народом. Кроме того, Эрбиль является наиболее предпочтительным выставочным городом Ирака. Агентство "Daily Meal" опубликовало список 50 самых безопасных городов мира, в котором столица Иракского Курдистана, пятое место занял город Эрбиль, о котором сказано: "К сожалению, стереотипы и искаженное освещение в средствах массовой информации заставят многих удивиться, увидев в этом списке Ирак. Но город Эрбиль, расположенный в северном Ираке, столица автономного региона Иракский Курдистан, имеет полное право войти в пятерку самых безопасных городов мира. Эрбиль - один из самых древних городов планеты - это разнообразный город, полный различных религий и этнических групп, которые вы можете исследовать на его многочисленных базарах, в парках, мечетях и музеях". Страна взяла курс на привлечение иностранных компаний для развития экономики, увеличения производства и ждет международные компании для реализации взаимовыгодных проектов. По данным Министерства планирования Ирака, стране необходимо реструктурировать 100 миллиардов долларов. В результате роста цен на нефть доходы Ирака от нефти увеличились, что помогло правительству устранить финансовые проблемы и позволило ему финансировать инвестиционные расходы за счет собственных ресурсов. Деловая атмосфера, беспошлинный доступ и конкурентоспособные затраты на рабочую силу являются стимулирующими предпосылками для успешного налаживания делового сотрудничества. По данным Министерства строительства и жилья Ирака, Ираку нужны компании для реализации школьных, больничных, дорожных, мостовых, жилищных, инфраструктурных и прочих проектов. Многие иностранные компании конкурирует между собой за место в этом секторе.

Irak Yapı Fuarı -Reconstruct Iraq /26-29 Haziran 2019

So Fuar LTD. ŞTİ. den alınan bir elektronik postada; 26 – 29 Haziran 2019 tarihleri arasında Irak’ın popüler fuar şehri Erbil’de, Irak yeniden yapılandırma fonunun da desteği ile Reconstruct Iraq Fuarı'nın düzenleneceği ifade edilmektedir. T.C. Ticaret Bakanlığı katılımcılarının masraflarını m2 de 862 tl desteklemekte ve fuara milli katılım sağlanmakta olduğu ifade edilmektedir. Fuarda, inşaat malzemeleri ve makineleri, elektrik, ısıtma soğutma, müteahhitlik ve altyapı hizmet firmaları yer almakta, Türkiye’den ise 100’e yakın firmanın katılımı beklendiği belirtilmektedir. Fuar ile ilgili görüntülere, "https://www.youtube.com/watch?v=pxbKeuogdTo" linkinden ve "http://re-construct-iraq.expoerbil.com" web sitesinden ulaşılabildiği ifade edilmektedir.

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAYSERİ SANAYİ ODASI

IRAK YENİDEN YAPILANDIRMA FUARI Sayın Üyemiz, So Fuar Ltd. Şti.’nden Odamıza intikal eden yazıda; 26 – 29 Haziran 2019 tarihleri arasında Irak'ın şehri Erbil’de, Irak yeniden yapılandırma fonunun da desteği ile Reconstruct Iraq Fuarı'nın düzenleneceği bildirilmiştir. 2017 yılı verilerine göre Müteahhitlik sektöründe 1 milyar $'dan fazla proje üstlenilen Irak'ın inşaat malzemeleri ihracatımızın en büyük pazarı konumunda olduğu ifade edilmiştir. T.C. Ekonomi Bakanlığı katılımcıların masraflarını m² de 862 TL desteklemekte ve fuara milli katılım sağlandığı vurgulanmış olup Fuarda inşaat malzemeleri ve makineleri, elektrik, ısıtma soğutma, müteahhitlik ve altyapı hizmet firmaları yer almakta, Türkiye’den ise 100’e yakın firmanın katılımının beklendiği bildirilmiştir. Bahse konu fuara ilişkin detaylı bilgi; https://www.youtube.com/watch?v=pxbKeuogdTo ve http://re-construct-iraq.expoerbil.com link adreslerinde yer almaktadır.